Regretatul Steve Jobs impresiona audienţa Macworld în urmă cu trei ani, când scotea dintr-un plic A4 un laptop foarte subţire, cel mai subţire la acel moment. În prezent, MacBook Air este considerat un laptop gros. Taiwanezii de la Asus au lansat în ţara noastră ultrabookul ZenBook,  care are o grosime de 3 mm în partea din față şi  9 mm, în partea din spate, fiind cel mai subțire de pe piață.

Laptopul, deşi este foarte subţire, încoporează a doua generație de procesoare Intel Core i5 și i7, memorie DDR3 de 4 GB, hard discuri de tip SSD, Bluetooth V4.0 și USB 3.0. Asus a adăugat, de asemenea, tehnologia USB Charger+ care folosește puterea portului USB 3.0 pentru reîncărcarea dispozitivelor portabile într-o fracțiune de timp din perioada necesară în mod normal.

O funcţie care îl deosebeşte pe Asus ZenBook de celelalte ultrabookuri de pe piaţă este instant-on. Funcția instant-on pornește sistemul aflat în așteptare în numai 2 secunde și oferă un timp incredibil de standby de până la 2 săptămâni, ceea ce înseamnă de patru ori mai mult comparativ cu standardul industriei.

Pentru a adapta toate aceste tehnologii, inginerii ASUS au conceput un sistem de răcire personalizat utilizând canale în formă de V, cu o arhitectură unică cu lamele de cupru, pentru a îmbunătăți fluxul de aer și răcirea. În plus când autonomia bateriei scade sub 5 procente, laptopul va salva în mod automat fișierele în lucru pentru a preveni pierderea de date.

Întreaga serie Asus Zenbook va fi disponibilă utilizatorilor din România începând de săptămâna următoare. Prețurile pornesc de la 4.300 lei (TVA inclus).  Primii utilizatori de Zenbook în ţara noastră sunt Andi Moisescu – realizator TV, Ana Wagner – artist plastic, Florin Ştiolică – avocat și Ruxandra Boga – studentă.

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/qmkt5-7vNjA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>