La scurt timp de la lansarea tabletei pe pieţele asiatice, acţiunile Apple au atins joi, pentru prima dată, pragul de 600 de dolari, după care a început să scadă. Acest maxim a fost atins la doar o jumătate de oră de la punerea în vânzarea a primului iPad, în Australia, ceea ce a crescut valoarea de piaţă a celei mai valoroase companii din lume la aproape 560 de miliarde de dolari, în urcare cu 45% de la începutul acestui an. La preţul de închidere de joi, de 585,56 dolari, o acţiune Apple era mult mai scumpă decât preţul de pornire al unui iPad Wi-Fi, de 499 de dolari.

Cu doar o lună mai devreme, preţul acţiunilor Apple treceau, pentru prima oară, de 500 de dolari.

Vineri, noul iPad va fi lansat în zece ţări, inclusiv SUA, Canada, Singapore, Franţa şi Marea Britanie. Nerăbdători, fanii noii tablete s-au aşezat încă de joi noapte în faţa magazinelor din Munchen, Paris, Londra, Singapore şi Hong Kong.

Analiştii de pe Wall Street anticipează vânzări solide pentru ultimul iPad de la Apple, unii experţi anticipând chiar că modelul va avea mai mult succes decât iPad 2. Apple va păstra în vânzare şi vechea tabletă, dar i-a redus preţul pornire cu 100 de dolari, la 399 de dolari.

Analiştii de la Canaccord Genuity anticipează că Apple va vinde 65,6 milioane de tablete, de la 55 de milioane de unităţi vândure până în prezent, de la lansarea primului iPad, în 2010. De asemenea, compania de cercetare Gartner estimează că vânzările de tablete vor creşte la 326 milioane până în 2015.

Fanii noii tablete nici nu mai au răbdare ca acestea să ajungă la ei în ţară, aşa că se deplasează acolo unde iPad 3 este deja în vânzare. "Am venit din Rusia să-i cumpăr un iPad fiului meu de trei ani", a declarat pentru Reuters Oleg Konovalov, un vânzător de ziare aşezat la o coadă în faţa unui magazin din Tokyo. "Toată lumea din Rusia vrea iPad, dar pentru a-l cumpăra de acolo ar trebui să mai aşteptăm câteva luni", a spus el.
iPad 3 va fi disponibil în România din 23 martie, unul dintre primele magazine online care îl vor comercializa fiind PC Garage, deținut de omul de afaceri Marius Ghenea.