Lansarea momentului pentru fanii Apple! Gigantul prezintă noile telefoane iPhone și o nouă generație a ceasului smart

Informațiile apărute în presa internațională arată că noile iPhone-urile vor fi mai scumpe, iar Apple Watch va beneficia de un model Pro, cu ecran mai mare.

Trebuie menționat că vor fi patru modele noi de iPhone: două cu ecran de 6,1 inci și două cu 6,7 inci. Cel mai scump iPhone ar putea costa 1.700 dolari în SUA.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 20:00 (n. red. ora României) și va fi transmis live de la campus-ul Apple Park.

Veniturile Apple au ajuns la 83 de miliarde de dolari

Amintim că gigantul american a depășit prognozele de creștere, pe fondul vânzărilor de iPhone şi a serviciilor. Astfel, Apple a ajuns la 83 de miliarde de dolari, cu 2% mai mult decât în anul anterior.

Inițial, analiștii au prognozat venituri de 82,8 miliarde de dolari. Totodată, Apple a avertizat anterior că s-ar putea confrunta cu pierderi de până la opt miliarde, pe fondul problemelor legate de aprovizionare şi producţie pentru aces trimestru.

La rândul său, Luca Maestri, şeful finanţelor de la Apple, a anunţat că pierderile s-ar reduce la patru miliarde, pe fondul îmbunătăţirii situaţiei, conform informațiilor transmise de ft.com

„Situaţia privind aprovizionarea se îmbunătăţeşte. Mai există problema restricţiilor impuse de pandemie, însă dacă nu ne vom confrunta cu o schimbare drastică, ne aşteptăm ca problemele legate de aprovizionare să fie mai mici decât ceea ce am văzut în iunie”, a declarat Luca Maestri.

În trimestrul anterior acţiunile Apple au scăzut cu 1,20 dolari, depăşind analizele care indicau o scădere de până la 1,15. Profitul net a scăzut şi el cu 10%, până la 19,4 miliarde de dolari, totuşi peste estimările care indicau o cifra de 19 miliarde.

În altă ordine de idei, Apple lucrează cu furnizorii pentru a majora producţia în India şi a scurta decalajul în producerea noilor iPhone-uri. Furnizorul Foxconn din Taiwan analizează procesul de transportare al componentelor din China şi asamblarea iPhone 14 la fabrica sa de lângă oraşul indian Chennai.

Trebuie menționat că producţia primelor modele iPhone 14 în India ar urma să fie finalizată până la finalul lunii octombrie sau în noiembrie.