Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că a decis să candideze la Preşedinţie, lansând critici dure la adresa clasei politice, despre care a spus că „a eşuat”.

Câteva sute de susţinători ai primarului general al Capitalei s-au reunit, luni, la hotelul Caro, în aşteptarea anunţului oficial al lui Sorin Oprescu privind candidatura sa la alegerile prezidenţiale.

Imediat după ora 16:00, primarul general şi-a anunţat candidatura la preşedinţie făcând un apel la „independenţa” cetăţenilor şi atacând dur clasa politică. „Liderii partidelor de dreapta au păcălit milioane de oameni în idealuri de dreptate şi adevăr. Liderii de stânga au mimat grija faţă de oameni. Sunt toţi o apă şi-un partid! S-au folosit de aceste partide ca să parvină! Ne-au furat o ţară şi dreptul de a trăi în ea”, a declarat Oprescu.

„Partidele nu-şi au locul nici la Preşedinţie, nici în justiţie, nici în afaceri, nici in sănătate, nici în educaţie. Acolo îşi au locul profesioniştii”, a spus primarul general.„Pentru toate acestea şi pentru alte 22 de milioane de motive, am decis să candidez la Preşedinţie”, a adăugat Oprescu, în uralele sălii.