Landul din nord-vestul Germaniei, care obţine milioane de euro din dividende şi impozite de la VW, deţine o participaţie de 11,8% în Volkswagen şi controlează 20% din drepturile de vot. 

''Confirmăm explicit angajamentul de a menţine participaţia deţinută de land la Volkswagen. Această participaţie este de cea mai mare importanţă pentru dezvoltarea economiei regiunii'', a afirmat miercuri premierul landului Saxonia Inferioară, Stephan Weil, în Parlamentul regional de la Hanovra. 

În Saxonia Inferioară este sediul central al Volkswagen şi aici lucrează aproximativ 120.000 de angajaţi ai celui mai mare producător auto european. 

Landul are drept de veto în Consiliul de Supervizare al VW şi deţine o cincime din drepturile de vot ale Volkswagen. 

Cei mai mari acţionari ai Volkswagen sunt: compania holding Porsche SE, landul german Saxonia Inferioară şi un fond de investiţii din Qatar. În 2007, Saxonia Inferioară a cumpărat acţiuni Volkswagen în valoare de 41 de milioane de euro pentru a-şi menţine participaţia la 20%, în urma căreia îşi păstrează nivelul maxim al drepturilor de vot. 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

AGERPRES