Cum nu vorbim însă de un model de volum ci de unul de statut, este destul de clar că nici momentul lansării și nici prețurile pentru piața românească nu vor fi foarte departe de cele din Marea Britanie.
Verisunea de bază, cu cinci uși, dotată cu propulsorul eD4, cu tracțiune față și cutie manuală cu șase trepte, în echipare „Pure”, are un preț de 27.955 lire sterline, adică circa 32.000 de euro. Pentru aceeași variantă, dar cu tracțiune integrală, clienții trebuie să mai adauge ceva mai mult de 850 de euro, în timp ce varianta de top, dotată cu motorul alimentat cu benzină, de 2 litri, care dezvoltă 237 CP va costa puțin peste 50.000 de euro.
Conform presei britanice, Land Rover a gândit modelul asemănător celor de la Mini, în așa fel încât să aibă prețuri de pornire „rezonabile” dar și o listă de opționale extrem de bogată. Astfel, mașina va putea fi comandată în echipările Pure, Prestige și Dynamic, la toate putând fi adăugate îmbunătățiri constând în 12 nuanțe pentru caroserie, trei culori pentru plafon, șapte tipuri de jante și 16 combinații pentru habitaclu. În Marea Britanie, versiunea de bază, Pure, are în echipare, printre altele, scaune încălzite acoperite cu piele, display touch-screen, Bluetooth și două porturi USB precum și sistem de asistență la urcarea și coborârea pantelor.
Primele modele 4WD vor ajunge la clienții britanici în luna septembrie a acestui an în timp ce variantele 2WD vor intra pe piață în primăvara anului viitor. Pe lângă versiunea cu cinci uși, Evoque poate fi comandat și într-o echipare cu trei uși. Cea din urmă are plafonul mai joas cu 30 de mm. În afară de propulsorul alimentat cu benzină mai sunt disponibile două motoare diesel de 2.2 litri cu puteri de 148 CP, respectiv, 187 CP.