Cei 130 de expozanţi (agenţii de turism, hotelieri şi pensiuni agroturistice, societăţi de turism balnear, asociaţiile regionale de promovare a turismului) au încercat să-şi atragă turiştii cu reduceri între 5% şi 20%ă pentru achiziţiile făcute în perioada târgului, ori cu plata în rate a sejurului, de la două până la 10 rate, fără dobândă, tichetele de vacanţă fiind de asemenea acceptate de cea mai mare parte a agenţiilor româneşti de turism.
Târgul Internaţional de Turism „Winter Holiday”, a oferit cu precădere vacanţe dedicate sărbătorilor de iarnă, Crăciun şi Revelion, practicării schiului, dar şi destinaţii exotice.
Programul de „Înscrieri timpurii” lansat de ANAT a adus discounturi pentru cei care au dorit să-şi rezerve vacanţe la agenţiile de turism membre ANAT, iar cumpărarea de pachete turistice în timpul târgului a adus, de asemenea, reduceri suplimentare turiştilor.
Preţuri de la 50 euro la câteva mii de euro
Bucureştenii şi nu numai au putut beneficia timp de patru zile de oferte de vacanţă la preţuri pentru toate buzunarele, atât în România cât şi în străinătate, preţurile variind de la 50 euro pentru 2 nopţi până la câteva mii de euro pentru vacanţele exotice.
Dacă unele agenţii au adus pentru luna decembrie City Break-uri în capitale şi oraşe europene cu preţuri de la 85 euro de persoană pentru trei nopţi, la o pensiune de 3 stele din Budapesta, transportul cu autocarul şi până la 289 euro/trei nopţi la un hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus la Veneţia, altele au venit cu oferte tentante de shopping şi revelion, în Dubai, la preţuri care sfidau criza, plecând de la 1.524 euro de persoană şi până la 5.000 euro pentru 7 nopţi, la un hotel de 5 stele all inclusive.
De asemenea, un sejur de 7 nopţi în Egipt, la sfârşitul lunii decembrie, cu o croazieră pe Nil de trei zile inclusă în preţ, poate costa de la 990 euro şi până la 1.370 euro de persoană, demipensiune şi transport cu avionul, iar în Cuba sau Sri Lanka, un sejur de 14 zile poate scoate din buzunarul turiştilor de la 1.262 euro de persoană, la un hotel de trei stele, până la 2.600 euro de persoană la unul de cinci stele all inclusive.
Pentru cei care vor să aleagă să petreacă un sejur de 7 nopţi acasă la Moş Crăciun în Laponia (Finlanda), agenţiile de turism au pregătit oferte între 925 euro pentru un copil până în 12 ani şi până la 1.677 euro pentru un adult într-un hotel de patru stele. Sejurul include bilete de avion dus-întors, cazare şi mic dejun, o întâlnire cu Moş Crăciun şi soţia sa în căsuţa din pădure, mese speciale de Crăciun, dar şi îmbrăcăminte termoizolantă, încălţăminte şi fular pentru plimbările cu sania şi renii lui Moş Crăciun.
Austria, în topul preferinţelor
Potrivit ANAT, destinaţiile cele mai solicitate pentru schi rămân cele din Austria, fiind urmate de Bulgaria, Slovacia, Slovenia, Italia sau Elveţia. Astfel, la o pensiune de două stele din Innsbruck (Austria), un sejur de şapte nopţi, cu mic dejun, poate costa de la 175 euro/persoană, iar la o pesniusne de trei stele poate ajunge şi la 343 euro de persoană.
În România, destinaţiile cele mai preferate de Crăciun şi Revelion sunt cele din zona Branului, unde un sejur de trei nopţi poate fi achiziţionat la 425 lei/persoană, cele de pe Valea Prahovei, între 400 lei/persoană şi 189 euro/persoană sau în zona mănăstirilor din Bucovina cu costuri de peste o mie de lei persoană pentru cazare cu pensiune completă la un conac de trei stele, patru nopţi, preţul incluzând plimbare cu sania, foc de tabără şi barbeque, cină festivă în Ajun cu împodobirea bradului, primirea lui Moş Crăciun, concert de colinde, datini şi obiceiuri tradiţionale cu ansamblul de colindători.
Târgul Internaţional de Turism "Winter Holiday", care îşi închide duminică după amiaza porţile, a beneficiat de prezenţa a peste 130 de expozanţi, atât agenţii de turism româneşti, cât şi reprezentanţi ai birourilor de turism ale Ungariei, Greciei, Austriei, Israelului şi Bulgariei.