"De îndată ce a ieşit de sub imunitatea prezidenţială, ancheta a început în mod automat", a explicat un reprezentant al Biroului procurorului din Hanovra, Hans-Juergen Lendeckel.

Preşedintele Republicii Federale Germania, Christian Wulff, a demisionat vineri după o serie de scandaluri în care era suspectat de relaţii foarte strânse cu numeroşi oameni de afaceri încă din perioada în care a fost prim-ministru al landului Saxonia Inferioară.

Nu demult, presa germană dezvăluia existenţa unui credit controversat de 500.000 de euro, pe care Wulff l-ar fi primit în condiţii avantajoase de la un bun prieten de-al său şi pe care nu l-a menţionat în faţa parlamentului din Saxonia Inferioară atunci când a fost întrebat de eventualele sale legături cu respectivul om de afaceri. Mai mult, potrivit publicaţiei Bild, Wulff îşi petrecea vacanţele în vile luxoase, pe cheltuiala prietenilor săi, oameni de afaceri bogaţi şi că făcea publicitate unor firme private.

În pericol de a-şi pierde imunitatea după acuzaţiile de corupţie, preşedintele Christian Wulff (52 de ani) şi-a anunţat demisia, afirmând că Germania are nevoie de un lider care să se bucure de sprijinul majorităţii cetăţenilor săi.

"Încrederea cetăţenilor mei a fost afectată. Din acest motiv nu mai este posibil să-mi exercit îndatoririle. Acesta este motivul pentru care demisionez", a declarat Wulff, un conservator pe care cancelarul Angela Merkel a reuşit cu greu să-l propulseze în funcţia de preşedinte în 2010.