Drept urmare, acţiunile Apple au trecut pragul istoric de 600 de dolari per titlu, iar capitalizarea bursieră a Apple a trecut de 550 miliarde de dolari.

Dar frenezia a fost de scurtă durată pentru unii utilizatori, citind câteva dintre comentariile postate pe diverse forumuri, în care posesorii noii tablete au revenit asupra deciziei lor de a cheltui câteva sute de dolari pe gadgetul strălucitor.

Cele mai mari plângeri vin din partea celor care deţin deja un iPad 2 şi consideră că au investit degeaba în noul model. Utilizatorul "ghatotkacha" scrie, pe Macrumors, despre experienţa sa nefericită. "Am căzut pradă acestui miraj şi am făcut o precomandă a modelului de 64 de GB, de teamă că nu voi mai putea obţine apoi unul (anul trecut am aşteptat patru săptămâni). L-am scos din cutie cu entuzism şi am început să umblu pe el. Ecranul era destul de bun, dar în rest cu greu mi-aş fi putut da seama care este iPad 2 şi care este iPad 3. În plus, nu sunt mulţumit de timpul lung de încărcare a bateriei, îmbunătăţiri semnificative în activităţile zilnice nu sunt, aşadar, cu inima îndoită m-am întors la magazin şi l-am returnat". Întrebând dacă a mai returnat cineva tableta a primit răspuns că mai sunt, pe acelaşi forum, vreo şase persoane care au făcut acelaşi lucru.

Nici utilizatorul "magicbrain" nu este mulţumit de noua achiziţie şi spune că în afara de display nu este nicio diferenţă faţă de vechiul model. În cazul în care nu va reuşi să-l vândă altcuiva, şi el este hotărât să returneze produsul.

În mare parte, comentariile cu privire la noua tabletă de la Apple sunt pozitive, ecranul fiind cea mai lăudată caracteristică. Însă cele mai întâlnite nemulţumiri ale utilizatorilor fac referire la durata lungă de încărcare a bateriei şi la încălzirea tabletei în colţul din stânga jos.