Potrivit sursei citate, sunt vizate imobilele şi terenurile din arealul străzilor Cuza, Mihai Bravu, Domnească, Basarabiei, Bălcescu şi Traian, până la Baia Comunală.  „Aici echipa primăriei a identificat şi notificat 50 de proprietari din care până acum doar cinci şi-au exprima intenţia de a face intervenţii asupra imobilelor sau terenurilor care le aparţin. Impozitul majorat va fi aprobat în şedinţa de Consiliu Local pentru fiecare caz în parte”, a spus Pucheanu. 

Edilul a precizat că speră ca măsura supraimpozitării să îi oblige pe proprietari să-şi îngrijească imobilele. „Vrem un centru al oraşului cu care să ne mândrim. Nu putem accepta la nesfârşit ca unele proprietăţi să fie lăsate în paragină şi să devină un real pericol pentru cetăţeni din cauza tencuielii care cade. Avem drepturi, dar şi îndatoriri. Una dintre ele e aceea de a ne îngriji proprietăţile”, a mai spus Ionuţ Pucheanu. 

Conform Agerpres, primarul a mai adăugat că această măsură nu înseamnă o mărire a taxelor şi impozitelor pentru toţi cetăţenii. „Taxele şi impozitele locale pentru proprietăţi vor rămâne la fel. Singurii afectaţi vor fi cei din centrul oraşului pe care nu îi mai interesează de mult de bunurile proprii” a conchis edilul.