Numai Exxon Mobil are o evaluare mai mare decât Apple, la aproximativ 420 miliarde de dolari. PetroChina este cel mai apropiat competitor al Apple, cu o evaluare de 270 miliarde dolari, urmată de Microsoft, cu 235 miliarde dolari.

Capitalizarea de piaţă a companiei Apple este mai mare decât Produsul Intern Brut al Greciei, de circa 300 de miliarde de dolari, arată CNN Money, dar şi decât cel al Austriei, Argentinei, al Africii de Sud sau al României.  

În ciuda dimensiunii sale, Apple este în continuare una dintre companiile de tehnologie cu cea mai rapidă creştere. Compania îşi va anunţa săptămâna viitoare rezultatele financiare de pe ultimul trimestru, iar analiştii se aşteaptă la o creştere a vânzărilor cu 45%.

Între timp, situaţia din Grecia a devenit atât de disperată, încât autorităţile elene se gândesc să scoată bani din închirierea siturilor istorice, primul pe listă fiind Acropole. Grecia va trebui să ajungă la un acord asupra reducerii datoriei cu creditorii săi privaţi în următoarele zile, pentru a putea primi o nouă tranşă din ajutorul financiar, iar asta înainte de sfârşitul lunii martie, când ajung la maturitate obligaţiuni de 14,5 miliarde de euro. În caz contrar, intrarea Greciei în incapacitate de plată a datoriilor de circa 160% din PIB este iminentă.