În urma analizei Corpului de Control s-a dispus ca din 30 iunie 2020, șefului IPJ Constanța să îi fie întreruptă menținerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare, iar de la 1 iulie 2020 s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului șefului IPJ Constanța pe linie de ordine publică, a anunțat Poliția Română, citată de Digi24.

„În urma analizei situaţiei constatate s-au dispus următoarele: Cu data de 30 iunie 2020, şefului I.P.J Constanţa i-a fost întreruptă menţinerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare. Cu data de 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului şefului I.P.J Constanţa pe linie de ordine public”, a transmis IGPR.

Astfel, comisarul-șef de poliție Glugă Constantin Adrian a fost împuternicit ca șef al Poliției Constanța, iar comisarul de poliție Nucu Marian, ca adjunct al său, ambii pentru o perioadă de 3 luni.

Poliția din Constanța a luat de asemenea și măsuri în ceea ce privește suplimentarea numărului de polițiști prezenți pe litoral cu 182, ajungându-se la un total de peste 500 de polițiști.

„Totodată, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe durata sezonului estival, Poliţia Română a suplimentat numărul efectivelor care acţionează. Astfel, 182 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, criminalistică şi combaterea criminalităţii organizate au fost delegaţi la nivelul I.P.J. Constanţa. În total, peste 500 de poliţişti acţionează pe litoral cu mijloacele tehnice din dotare pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Zilnic, 86 de patrule sunt în teren pentru a interveni la sesizările semnalate şi a proteja drepturile şi libertăţile cetăţeneşti”, a mai transmis IGPR.

Amintim că, în urmă cu aproape o săptămână, sute de turiști au făcut o horă mare în centrul stațiunii Mamaia. Oamenii au început să danseze în mijlocul străzii iar niciunul dintre ei nu purta mască de protecție. Muzica răsuna tare de la o terasă din apropiere și oamenii au fost luați de valul relaxării. Nu toți au intrat însă în horă, unii au preferat să stea pe margine și să filmeze sau să fotografieze evenimentul.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea