Motorola reinventeaza telefonul mobil. Celebra companie americana a anuntat de curind o noua generatie de terminale mobile, dotate cu tehnologie Java. Primele modele au iceput sa fie livrate ica de luna trecuta i America de Nord si au ca punct forte includerea unora dintre capacitatile calculatoarelor handheld, ale radiourilor two-way, pagerelor interactive si ale telefoanelor mobile cu acces instantaneu la Internet. Toate aceste facilitati sunt incluse i noile terminale Motorola i85s si i50sx. Prin intermediul noilor modele, utilizatorul poate sa-si programeze o itilnire i agenda telefonului, sa trimita un raport de costuri itr-un birou idepartat, sa foloseasca mesaje bidirectionale pentru a tine legatura cu familia si chiar sa joace un joc Sega.

O noua gama de UPS-uri pe piata romineasca. Orcas Computers, dealer autorizat al firmei Liebert, a adus si i Rominia o gama larga de surse de alimentare neitrerupta, UPS, i domeniul 300 VA-5MVA. Ca parte a concernului Emerson Electric (SUA), care produce o mare varietate de echipamente electrice de ialta tehnologie, Liebert Corp. ofera UPS-uri stand-alone off-line, line-interactive sau cele mai performante, on-line cu dubla conversie, cu alimentare atit monofazata cit si trifazata, care pot sustine retele de zeci si sute de calculatoare, sisteme de telecomunicatii, de automatizari industriale, echipamente medicale si alte aplicatii critice. Dotate cu control prin microprocesor, prezinta o serie itreaga de capabilitati si optiuni (bypass de protectie si de mentenanta, alarme la distanta, comunicatii pe diferite niveluri, autonomii de la citeva minute la citeva ore etc.).

Cardul inteligent VISA Business. Visa introduce tehnologia cardurilor inteligente pe piata itreprinderilor mici, prin intermediul cardului inteligent Visa Business. Acesta face parte din urmatoarea generatie de carduri inteligente de la Visa. Prin utilizarea platformei tehnologice inteligente, Visa Business furnizeaza instrumente de plata foarte eficiente bancilor membre Visa. Cardul Visa Business, echipat cu un portofel electronic cu posibilitati imbunatatite de plata prin Internet, reuneste atit tehnologii de plata bazate pe banda magnetica, cit si tehnologii bazate pe cipuri. Cu o capacitate de stocare a informatiilor de o suta de ori mai mare decit cea a unui card cu banda magnetica, cipul din cardul Visa Business a fost introdus tocmai pentru a oferi bancilor emitente posibilitatea de a pune la dispozitia clientilor lor produse mult mai diversificate. „Oamenii de afaceri au nevoie de produse si servicii care sa le economiseasca timpul si banii. Cardul inteligent Visa Business continua eforturile noastre pe piata cardurilor inteligente, aceasta isemnind o inovatie continua si capacitatea de a oferi detinatorilor de carduri posibilitatea de a face plati oriunde, oricind si oricum”, spune Radu Obreja, vicepresedinte Visa CEMEA.

Sărbători.ro s-a pregătit de Paşte
Ca urmare a succesului iregistrat de ediţia de Crăciun, www.sarbatori.ro, a lansat o nouă pagină cu ocazia Sărbătorilor de Paşte. Noua formă de prezentare este mult imbunătăţită şi beneficiază de noi facilităţi, de exemplu: reţete; SMS gratuit, programul şi recomandări ale diferitelor evenimente culturale din Bucureşti i secţiunea „Ce facem azi”; oferte şi cereri de angajare i secţiunea „Joburi”; expoziţie şi pagină de decoraţiuni. Ideea site-ului a apărut ca urmare a unei lipse acute de informaţie i acest domeniu. „Pe viitor, intenţionăm să acoperim cit mai multe sărbători naţionale, dar şi pe cele internaţionale cu substrat comercial, gen Halloween sau Valentine’s Day”, spune Andrei Benghea de la sărbători.ro. „Totodată, am dori să ne idreptăm şi ispre sectorul expoziţional şi să reuşim să structurăm pe site şi o expoziţie virtuală, implementind, cel mai probabil, o soluţie de e-commerce, a cărei complexitate va diferi i funcţie de evoluţia pieţei şi a sistemului legislativ rominesc”, a mai declarat oficialul de la sarbatori.ro. Este aşteptată şi o versiune i limba engleză a acestei pagini.

Oamenii de ştiinţă dau biblioteca pe Internet
Oamenii de ştiinţă, dar mai ales „şoarecii de laborator”, pot fi mulţumiţi. Un site de excepţie – LabVelocity.com – creat la iceputul acestui an – le oferă absolut orice: de la cataloage on-line la referate scrise i HTML. Mai concret, această pagină Web se adresează cu precădere celor implicaţi i biotehnologie, biochimie, biofizică, medicină etc., permiţind accesul la informaţii despre produsele tuturor firmelor din domeniu de pe mapamond, la protocoale ştiinţifice şi oferind unelte interactive de căutare şi calcul, tabele practice de referinţă (DNA, RNA etc.), literatură gratuită prin agentul search „Medline”, ştiri şi un excepţional segment LabManager.

Pasionaţii de jocuri au propriul magazin virtual
Best Distribution Srl, principalul importator de jocuri pentru computer din Rominia, s-a gindit să facă o bucurie gamerilor. De curind, compania a deschis un adevărat mall al jocurilor pe Internet, din care se pot comanda peste 1.000 de titluri din orice colţ al ţării. Gameshop.ro este noua destinaţie a pasionaţilor de jocuri, dar şi a celor interesaţi de achiziţionarea unui program educaţional. Tot pe acest site se poate face o „precomandă” pentru un joc ce va apărea sau o comandă pentru un joc ce nu există i oferta magazinului. in plus, fiecare produs are un rating dat de vizitatori, iar periodic se pot ciştiga jocuri.
Expediţia jocurilor dorite se face prin Prioripost sau curier i toată ţara, cu plata la livrare.

Fujitsu loveşte i viitorii clienţi
Cunoscuta companie Fujitsu a devenit primul producător european care a decis implementarea unor programe de securitate ce blochează accesul copiilor la site-uri cu conţinut neadecvat pentru minţi fragede. Soft-ul realizat de Security for Children, sub atenta urmărire a UNESCO şi a Ministerului Familiei şi Tinerilor din Germania, va facilita crearea unor profile de utilizator ce presupun ca i momentul accesării unor site-uri nerecomandate copiilor, aceştia să fie redirecţionaţi spre site-urile i care li s-au făcut
profilurile.
Care va fi reacţia copiilor rămine de văzut.