Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin a confirmat miercuri că în luna ianuarie 2016 a primit un e-mail de la un consilier al lui Donald Trump în legătură cu un proiect imobiliar din Moscova, dar a precizat că nici nu a răspuns la mesajul respectiv, nici nu a discutat cu şeful statului rus despre acest subiect, transmite Reuters. 

Cotidianul The Washington Post a relatat săptămâna trecută că Michael Cohen, unul dintre consilierii cei mai apropiaţi ai lui Trump în domeniul afacerilor, îi trimisese un mesaj pe e-mail lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, în care îi solicita ajutorul pentru un proiect imobiliar Trump Tower în Moscova. 

”Pot confirma că prin mulţimea de e-mailuri a fost unul de la domnul Michael Cohen. Acest lucru s-a întâmplat într-adevăr”, a spus Peskov. 

El a adăugat că Michael Cohen scrisese despre ‘o anumită companie rusă şi anumiţi oameni’ care doreau să construiască un zgârie-nori în Moscova şi aveau nevoie de ajutorul său pentru punerea în practică a proiectului. 

Dar Dimitri Peskov a precizat că cererea respectivă nu făcea obiectul activităţii sale şi că un eventual răspuns la acel e-mail nu făcea parte din fişa postului său. ”Întrucât noi nu reacţionăm la asemenea (întrebări despre) chestiuni de afaceri şi asta nu este treaba noastră, am lăsat această problemă fără un răspuns”, a explicat oficialul rus. 

El a menţionat că Kremlinul nu a primit vreo altă cerere similară pe acest subiect. 

AGERPRES