„Am fost procuror şef al DNA timp de 5 ani şi tot ce am realizat am consemnat într-un raport care va fi făcut public în cel mai scurt timp şi va putea fi studiat pe site”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

„Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror”, a mai spus Kovesi.
Kovesi a mai declarat că propunerea ministrului Justiţiei de revocare din funcţia de procuror şef al DNA nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege. 

„Vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit în faţa Secţiei pentru procurori a CSM că motivele invocate de ministrul Justiţiei în propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte sunt neîntemeiate”, a spus Kovesi.
Fostul procuror DNA a mai spus că în acest moment voinţa politică nu este pentru o justiţie independentă, ci pentru blocarea anchetelor. 

„Este de bun simţ să observăm că voinţa politică, în acest moment, nu este pentru o justiţie independentă, eficientă, ci este pentru blocarea anchetelor şi pentru blocarea justiţiei”, a declarat Kovesi într-o conferinţă de presă. 

Ea s-a pronunţat, totodată, pentru o legislaţie care să garanteze independenţa procurorilor. 

„Noi, procurorii, nu putem duce o luptă politică, ne interzice legea. Pledoaria noastră este însă pentru o legislaţie stabilă, pledoaria noastră este pentru o legislaţie în care procurorii să fie independenţi. Independenţa procurorilor este o valoare incoruptibilă”, a punctat Laura Codruţa Kovesi. 
 „Vă mulţumesc pentru ce am făcut împreună. Pentru rezistenţă şi dârzenia de care aţi dat dovadă în lupta cu infracţionalitatea. Vă mulţumesc că aţi mers înainte, indiferent cât de atacaţi, umiliţi am fost în faţa societăţii şi a familiilor, târâţi în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra. Am putut doar să sesizăm CSM pentru apărarea adevărului”, a mai spus Kovesi la terminarea discursului.