În urma acestui sondaj, senatorul Daniel Fenechiu a dezvăluit cine se află, de fapt, în spatele acestui sondaj. Deși s-a spus că este un sondaj realizat la comanda Europa FM, acesta susține că USR ar fi în spatele său.

Prezent în emisiunea „Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu, liberalul a declarat că USR a avut contracte cu IMAS.

„Care este forța politică din spatele acestei comenzi?”, a întrebat Tudor Barbu.

„USR-ul a fost cu IMAS-ul, cu contractele cu IMAS-ul, ce naiba! Ce ne ascundem după degete… IMAS-ul a avut contract cu USR-ul”, a spus Daniel Fenechiu.

Și avocatul Gheorghe Piperea a tras un semnal de alarmă în urma rezultatului acestui sondaj. Acesta susține că ne așteaptă dictatură.

„Un regim autocratic care isi face un stindard din “lupta” contra coruptilor si a hotilor ne transforma pe toti in suspecti, pas cu pas. Pe nesimtite si prin asociere, vom fi facuti toti vinovati de fapta colectiva de a nu iubi stapanul sau de a nu-l crede pe cuvant. Ceea ce am dobandit sau am agonisit va devini rapid, in mod generic, prezumtiv ilicit. Si atunci, in numele “luptei” contra coruptiei si a hotilor, bunurile si economiile personale se vor confisca sau se vor pune sub sechestru, in vederea confiscarii. Pentru asa-numita confiscare extinsa, chiar si bunurile rudelor sau ale firmelor pe care le controlam vor putea fi confiscate sau sechestrate, si asta chiar si in cazul in care respectivele rude sau persoane juridice sunt complet inocente.

Numai naivii pot crede ca, daca esti nevinovat, nu ai de ce sa fii deranjat de lupta anti-coruptie si de monitorizarea industriala, metodica, pe care ne-o administreaza de 15 ani neo-sekuritatea. Cu sau fara vina, ca suntem sau nu hoti ori corupti, bunurile si banii ne vor putea fi confiscate(i). Iar asta li se va intampla chiar si sekuristofililor.

Cam asta este consecinta dorintei ca in fruntea coloniei (pe care inca o denumim, teoretic, “tara”) sa fie pusi procurorii. Pusi, nu alesi.

In Romania, in conturile bancare ale particularilor se afla peste 73 de miliarde de euro. Primii vizati de confiscare sau de sechestrul in vederea confiscarii sunt acesti bani.
De altfel, acesti bani vor putea fi confiscati si daca stapanii, papusarii viitorilor conducatori ai autocratiei procurorilor, vor decide ca bancile la care tinem aceste economii trebuie salvate cu banii nostri. Dupa care, la rand, vor veni fondurile de pensii.

Nu va credeti vizati de acest cosmar? Bine, dormiti linistiti. Altii au decis deja pentru voi.

PS Rogu-va, evitati sablonul cu Dragnia (omul este deja istorie) si cu psd. Avertismentul de mai sus nu are nimic electoral. E vorba despre principii. Stiti dvs., chestiile alea dupa care ne ghidam in viata. Cand cineva a zis ca toti – politicieni sau comentatori independenti, echidistanti – sunt vinovati in grup, urmand a fi condamnati prin oug, si nu prin decizii ale judecatorilor, si cand altcineva a zis ca proprietatea privata e depasita, la moda si progresista fiind proprietatea de grup (si chiar si iubirea in grup), s-a depasit deja linia rosie. Au fost distruse niste cutume bazate pe principii. Si s-au nascut, din nou, cosmarurile sec XX – fascismul si comunismul”, a scris, pe Facebook, Gheorghe Piperea.