Întrebat dacă „doamna Kovesi mai are șanse pentru postul de procuror-șef european?„, oficialul european a răspuns:

„Vă spun sincer că am urmarit astăzi fascinat cum un europarlamentar român socialist era foarte critic față de faptul ca nu sunt suficienți est-europeni în poziții cheie din instituțiile europene. Asta în timp ce propriul său partid face tot ce poate pentru a o bloca pe doamna Kovesi să ajungă într-o pozitie extrem de importantă la nivel european.

Altcineva, de la grupul ALDE, arăta cum numărul femeilor în poziții înalte europene este prea scăzut. Or, aici vorbim despre o doamnă, o româncă, care se bucura de un respect imens pe plan european, și iată că i se pun piedici din partea statului din care provine.

Este vorba de un egoism jalnic și nu aduce decât daune reputației României, ca țară. Multă lume are încredere în ea, este un candidat remarcabil, care poate face o treabă foarte bună acolo, iar susținerea ei vine din toate familiile politice, incluzand aici și foarte multi socialiști.

Eu sper ca va reuși, iar PPE o susține fără rezerve, a declarat Dara Murphy, vicepreședinte și directorul de campanie al Partidului Popular European, într-un interviu acordat Ziare.com.