„În ultimii 7 ani am susţinut constant importanţa guvernanţei corporative în companiile de stat din România, dar ce se întâmplă acum reprezintă un moment fără precedent şi extrem de îngrijorător privind situaţia acesteia”, a spus Konieczny. 

Potrivit acestuia, dacă va fi lăsată la latitudinea Guvernului posibilitatea exceptării oricărei companii de stat de la aplicarea legislaţiei guvernanţei corporative, această lege ar deveni o formă fără fond. 

„Putem spune că vom asista, practic, la îngroparea guvernanţei corporative în România dacă vor fi adoptate amendamentele de modificare a legii dezbătute acum în Parlament”, a mai arătat oficialul FP. 

Acesta a mai arătat că ţara se va întoarce la nivelul la care era în urmă cu şapte ani, amintind despre acţiunile pe care le-au făcut pentru a dezvălui contractele cu „băieţii deştepţi”, arătându-şi speranţa că nu va trebui să o facă din nou. 

Reprezentanţii susţin, de asemenea, că noile modificări legislative vizează transformarea Legii 111/2016 privind guvernanţa corporativă într-una „opţională”, urmând ca Guvernul să decidă la ce companii se aplică sau nu aceste norme.

AGERPRES