Producatorul de materiale izolante Knauf Insulation, parte a Grupului Kanuf, isi face intrarea oficiala pe piata din Romania prin deschiderea unei reprezentante oficiale. Compania va distribui pe piata locala produse din vata de sticla, vata bazaltica si placi din lemn-beton, utilizate pentru izolarea termica, fonica si pentru protectia la incendiu.

Knauf Insulation are in prezent aproximativ 5.000 de angajati in peste 50 de tari din intreaga lume si 30 de unitati de productie in Europa, Rusia, Marea Britanie si Statele Unite. Knauf Insulation a raportat anul trecut o cifra de afaceri de pana la 1 miliard de euro. In Europa de Est, Knauf Insulation este prezenta in Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Ungaria si Tarile Baltice.

Facilitatile de productie ale Knauf Insulation in Europa de Est sunt localizate la Krupka (republica Ceha) – vata de sticla, Nova Bana (Slovacia) – vata bazaltica and Zalaegerszeg (Ungaria) – placi de lemn-beton, si insumeaza 566 de angajati.

„Decizia de a intra pe piata din Romania a fost una strategica avand in vedere potentialul de crestere al pietei constructiilor si nevoia de materiale izolante de buna calitate. La ora actuala, Romania este una dintre tarile europene care detine cele mai multe locuinte cu izolare termica redusa” a declarat Dominique Bossan, Managing Director Knauf Insulation Europa de Est. Acesta a mai declarat ca planurile Knauf Insulation de intrare pe piata din Romania dateaza de acum trei ani.

Kanuf Insulation vizeaza de asemenea deschiderea unui centru de distributie pe piata autohtona in decursul primului an de activitate si mizeaza pe o afaceri de 7 milioane de euro in 2008. De asemenea, conform declaratiei lui Dominique Bossan, Knaulf Insulation urmareste atingerea unei cote de piete semnificative, de pana la 15% din piata de profil estimata in acest an la 50 – 60 milioane de euro. Pe termen lung compania vizeaza o cota de piata de 30%. Compania vizeaza de asemenea si intrarea in marile retele de distributie si isi propune extinderea parteneriatelor locale si consolidarea pozitiei pe piata autohtrona.

Knauf Insulation pune accent si pe auditarea energetica a cladirilor, activitate sustinuta prin Directiva Europeana 2002/91/CE privind Performanta Energetica a Cladirilor – care impune o reducere de 20% pana in 2020 a energiei consumate la nivelul fondului construit de cladiri.
Produsele Knauf Insulation distribuite in Romania vor proveni de la fabricile proprii din Krupka, Rep. Cehia (vata de sticla) si Nova Bana, Slovacia (vata bazaltica).

Grupul Knauf opereaza peste 150 de unitati de productie la nivel mondial (Europa, Asia, SUA si America de Sud) numarand peste 22.000 de angajati in 40 de tari. Cifra de afaceri a grupului a atins 5.5 miliarde de euro in 2007. Grupul va incepe anul viitor constructia unei fabrici de gips-carton cu o capacitate de 35 de milioane mp langa Cluj, in urma unei investitii de circa 70 milioane euro.