O parte din suma de 100 de milioane de dolari va fi alocata pentru revizia generală a rafinăriei pentru o perioadă de 40 de zile.

Conducerea grupului Rompetrol au anunțat că pentru acest an și-au propus un plan de investiții de 200 de milioane de dolari, jumătate din sumă fiind destinată sectorului de rafinare, iar cealaltă parte pe zona de retail.

Potrivit lui Cătălin Dumitru, vicepreședinte al KMG Internațional, grupul va continua procesul de rebranding al stațiilor de alimentare, dar va construi și un număr de 15 sau 16 stații în"puncte-cheie" din România. Rebrandingul va fi continuat atât în țara noastră, dar și în țările din regiune, unde grupul este prezent: Bulgaria, Moldova și Georgia.

Azamat Zhangulov, viceprepreședinte al grupului, a adăugat că investițiile vor fi realizate din surse proprii ale companiei fără să fie nevoie de apelarea unei finanțări din partea companiei mamă, adică grupul petrolier din Kazahstan.

Anul trecut, cantitatea de materie primă procesată de cele 2 rafinării ale grupului – Petromidia și Vega Ploiești, dar și de divizia de petrochimie, singura entitate de profil din România în funcțiune, s-a ridicat la peste 5,5 milioane de tone, cu 20% mai mult față de nivelul atins în 2013.

Totodată, rafinăria de la malul Mării Negre a atins anul trecut un record istoric al materiile prime procesate – peste 5 mil tone, cantitatea prelucrată de Petromidia din 1979 – anul intrării în exploatare și până în prezent fiind de peste 100 milioane de tone materie primă.