Klaus Iohannis și-a ieșit din minți pur și simplu. A intrat într-un conflict deschis cu cei din PSD și cu Guvernul Dăncilă. Îi mitraliază pe unde îi prinde. Șeful statului a dat de pământ cu Executivul și la o intervenție în cadrul unui eveniment al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

Iohannis spune că a avertizat de mai mult timp Guvernul că sunt probleme în economie, iar acum ies la iveală toate minusurile. „O guvernare dezastruoasă. La un moment dat, am retrimis bugetul spre reexaminare în Parlament. Vulnerabilitățile se adâncesc. Administrațiile publice încep să explice cum stau cu problemele. Să ia măsuri rapide Guvernul. Guvernul a neglijat investițiile. Promisiunile celor de la PSD au rămas doar pe hârtie. Guvernul actual este deplorabil”, a tunat șeful statului.

Acesta vine și cu ordine pentru oamenii lui Dăncilă. Doar așa se mai poate salva economia. „Îmi doresc ca deciziile guvernului să nu mai trateze mediul de afaceri doar pasiv. Să se ceară măsuri discutate și fundamentate”, spune Iohannis.

Șeful statului nu a uitat nici de românii din Diaspora care au fost obligați să stea ore întregi la cozi imense pentru a vota laalegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție. „Ar fi trebuit ca guvernările să propună soluții concrete pentru românii din Diaspora care privesc cu speranță spre țară”, a mai spus Iohannis.