Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține luni, 23 martie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Declarația va fi transmisă live la adresa https://bit.ly/LIVEPR

„Ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii”

Într-un mesaj transmis recent, şeful statului spunea că ţara noastră se află într-un adevărat război. „Pentru a ne proteja am luat și va trebui să luăm în continuare măsuri severe”, declara preşedintele Iohannis.

„Trăim în aceste zile o criză care, în urmă cu doar câteva luni, părea de neconceput pentru întreaga omenire. Știu că viața fiecăruia dintre noi s-a schimbat și că în fiecare zi ne este teamă pentru sănătatea celor dragi. Pentru a ne proteja am luat și va trebui să luăm în continuare măsuri severe.

În aceste zile în care ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii, eroii noștri din prima linie de apărare sunt medicii și personalul medical. Lor le datorăm respectarea cu strictețe a recomandărilor, astfel încât munca lor neobosită să nu fie în zadar. Este vital să limităm răspândirea acestui virus periculos pentru a le da răgaz medicilor să-i vindece pe cei infectați”, este o parte din mesajul transmis vineri de către Klaus Iohannis.