Jurnaliștii de la Antena 3 anunță că se eliberează mai multe locuri la Curtea Constituțională și că scaunul de judecător i-ar putea reveni chiar Laurei Codruța Kovesi. Conform unor surse Capital, președintele Klaus Iohannis se gândește serios la această variantă, dar în același timp este ușor temător fiindcă nu este convins că fosta șefă a DNA îi va fi cu adevărat aliată. În momentul de față, acesta ar fi în cumpănă și ia în calcul și alte variante care să-i fie mai ușor gestionabile.

Daniel Morar este tot un fost șef DNA, ajuns judecător la CCR. Însă acesta a avut susținerea intensă a președintelui de atunci, Traian Băsescu. Dacă Laura Codruța Kovesi ar ajunge la CCR, cei doi ar fi din nou colegi, ceea ce nu ar fi pe placul niciunuia dintre ei, ținând cont că în trecut nu s-au înțeles deloc.

Președintele nu a susținut-o foarte multe pe Kovesi atunci când aceasta era pusă la zid. Chiar dacă a avut câteva declarații favorabile ei, în momentul în care a venit momentul să-și ia rămas bun, în doar 15 minute a tranșat întreaga situație și a mers mai departe. De altfel, această atitudine de a întoarce rapid spatele celor care l-au sprijinit în campania prezidențială este destul de frecventă.

Crin Antonescu, Vasile Blaga, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Dan Mihalache sunt doar câteva nume de care președintele României s-a despărțit cu mare ușurință când aceștia au fost puși în ipostaze delicate.