Klaus Iohannis a ajuns la secţia de vot duminică dimineaţă, la ora 09.00, acesta fiind întâmpinat de premierul Ludovic Orban care a votat puțin mai devreme. Președintele a ales să voteze la Liceul Teoretic Jean Monnet din Capitală.

„O zi foarte importantă. Am votat pentru o Românie modernă, europeană, o Românie normală. Vă invit pe toti sa veniti la vot. Astazi este o zi importanta. Votam pentru viitorul Romaniei”, a spus Klaus Iohannis la ieşirea de la urne.

Secţiile de votare pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis, duminică, la ora 7, iar la urne sunt aşteptaţi peste 18 milioane de români. În România, sunt organizate 18.748 de secţii de votare. Conform AEP, numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este 18.217.411.

Lista secţiilor de votare poate fi consultată pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea Management Electoral/Geografie electorală/Registrul secţiilor de votare. Alegătorii pot afla la ce secţie de votare sunt arondaţi accesând www.registrulelectoral.ro.