Klaus Iohannis, mesaj de ziua Partidului Naţional Liberal: Am rămas mereu alături de PNL și PNL alături de mine!

Se împlinesc 147 de ani la fondarea Partidului Naţional Liberal. Cu această ocazie, preşedintele României, Klaus Iohannis, fost preşedintele al PNL între iunie 2014 şi decembrie 2014, a transmis un mesaj tuturor liberalilor.

Iată ce a declarat, marţi, şeful statului:

„Drumul meu s-a despărțit de PNL în 2014, când am preluat primul mandat de preşedinte al României, dar în toți acești ani, am rămas mereu alături de PNL și PNL alături de mine!

Pentru că ne uneşte aceeași credință puternică în valorile şi în principiile liberale. Acestea ne-au ghidat calea și cred că împreună am reușit să facem multe pentru consolidarea democraţiei în România, pentru parcursul său euroatlantic şi pentru dezvoltarea sa.

Traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu crize succesive sau chiar suprapuse

Din 2020, traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu numeroase provocări şi crize succesive sau chiar suprapuse. E ușor de guvernat în perioade de prosperitate, când lucrurile decurg normal, dar infinit mai dificil când trebuie să ghidezi ţara în vremuri tulburi, cum a fost pandemia de COVID-19 sau actuala criză de securitate generată de războiul purtat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

Indiferent de cât de greu a fost, de cât de însemnate au fost costurile electorale, un singur partid, demn de istoria şi tradiţia sa, şi-a asumat fără ezitare responsabilitatea guvernării: PNL!

În definitiv, PNL a rămas același partid autentic care nu și-a abandonat niciodată, în cei aproape 150 de ani de existenţă, doctrina, crezul sau valorile. „Prin noi înşine” este şi astăzi deviza care arată hotărârea liberalilor de a se implica şi angajamentul ferm de a fi mereu în prim-planul politicii româneşti, pentru oameni şi pentru ţară.

Toate aceste provocări majore din ultimii ani ne-au determinat să luăm decizii care să aibă în vedere în primul rând nevoia de stabilitate. Trecem prin momente în care se impune să strângem rândurile şi să aducem la aceeaşi masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor.

Timpul luptelor politice interne a trecut

Acest lucru nu înseamnă însă nici pe departe renunțarea la principiile liberalismului. Dimpotrivă, premisele pe care le-am menţionat ne conduc într-o singură direcţie: România are șansa demarării unor schimbări cu impact pe termen lung, iar voi, liberalii, aveți responsabilitatea de a fi nucleul acestor ample reforme, care vor avea ca efect modernizarea şi consilidarea statului. (…)

Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puțin așa cred eu și cred că dumneavoastră vă doriți același lucru. PNL a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere şansa unui succes electoral în viitor, în 2024.

PNL are acum un premier ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului şi astfel suntem în situaţia pe care foarte mulţi şi-au dorit-o, ca preşedintele PNL să fie premierul Guvernului României.

Acum, prioritatea absolută este de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm şi să luăm cele mai bune măsuri, în sprijinul populaţiei”, a transmis, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.