Ministrul Culturii, Daniel Breaz spune că preşedintele Klaus Iohannis și-a lansat sâmbătă, la Iaşi, o carte ”scrisă de alţii’ și îl acuză de plagiat.

”Să se ducă să prezinte o carte pe care i-au scris-o alţii, dar acuzându-i pe alţii de plagiat sau încercând prin plagiat să distrugă cariere şi oameni oneşti. Eu l-aş întreba astăzi, la Iaşi, şi cine a plătit acea carte. Vreau să văd şi eu nişte facturi. Tot timpul se pune problema. Cine a scris cartea respectivă? Cine a tipărit-o? Eu, dacă aş fi în sală, l-aş întreba. Aş deveni şi eu rău. Domnul preşedinte, cum stăm?”, a spus Breaz.

Breaz a subliniat și că preşedintele Klaus Iohannis este ”cel mai groaznic” preşedinte al României de până acum, pentru că blochează Guvernul şi nu susţine interesele ţării.

”Votaţi-ne, şi acum la europarlamentare, votaţi şi la Preşedinţia României. Să avem candidatul nostru. Ne blochează. Acest preşedinte Klaus Werner Iohannis ne blochează. Face absolut orice să ne blocheze. Plus limbaj, catastrofal. Plus, nu susţine interesele României (…) Este cel mai groaznic preşedinte pe care l-a avut România până acum, din păcate, şi se vede acest lucru”, le-a spus Breaz celor câteva sute de oameni prezenţi la întâlnirea electorală de la Fălticeni.

Mai mulți social democrați i-au cerut lui Liviu Dragnea să candideze la alegerile prezindețiale și conform surselor Capital, acesta este aproape decis să intre în lupta pentru scaunul de la Cotroceni.