Ramona Ioana Bruynseels, prima femeie înscrisă în cursa pentru Cotroceni din acest an, taxează lipsa de diplomație a președintelui Iohannis la întâlnirea anuală a ambasadorilor români.

„Președintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis, i-a convocat la o întâlnire de lucru pe ambasadorii României acreditați în alte state. Fără a fi o întâlnire cu rol de informare și consultare, președintele și-a arătat încă o dată, tendințele didactice, oferind ambasadorilor noștri răspunsurile presetate, pe care aceștia să le ofere diferiților parteneri externi curioși în legătură cu situația din țară.

Dincolo de hilaritatea momentului, răzbat alte ecouri. Oare președintele nostru îi consideră incapabili de dialog sincer pe ambasadorii României, pe care, culmea, tot domnia sa i-a numit în funcție?

Aceasta lecție oferită în fața camerelor de luat vederi a fost menită să arate că libertatea de gândire le-a fost suprimată și diplomaților? Dincolo de toate acestea, mă încearcă un sentiment de teamă. România nu mai are chiar nicio strategie de politică externă? Acesta a fost subiectul întâlnirii anuale cu ambasadorii: cum să răspundem exact și unanim unor întrebări pe care nu ni le pune nimeni…? Dragii mei, chiar asta ne dorim de la un președinte?

P.S. Companii multinaționale pleacă din Marea Britanie din cauza Brexitului. Pentru că doresc să producă și să vândă în UE. Absolut niciuna nu și-a exprimat opțiunea să vină în România. La întrebarea aceasta, care ar fi răspunsul corect, domnule președinte Iohannis?”, se arată în comunicatul Ramonei Bruynseels.

Candidatul umanist la președinție a mers deja într-un turneu prin ţară în lunile iulie și august, în care și-a propus să afle problemele concrete ale românilor. Ea relatează furia și frustrarea resimțită de cetățenii din toată țara împotriva unui sistem politic deteriorat şi  vorbește despre provocările emigrării, educației, mediului și eșecului instituțiilor politice ale țării.

„Această campanie electorală marchează alegerea cetățenilor dintre candidații exponenți ai aceleași politici frivole, care optează pentru bine-cunoscutele lupte, diviziuni, și abuzuri de putere și un lider dispus să colaboreze pentru binele comun, astfel încât conducerea aleasă a țării noastre să poată acționa în așa măsură încât, problemele cu care se confruntă națiunea să fie rezolvate, iar viețile oamenilor îmbunătățite”, precizează candidatul umanist.

Ramona Ioana Bruynseels a fost primul candidat care a demarat un turneu la nivel național, angajându-se astfel să asculte cetățenii ignorați îndelung de partidele politice. La finalul turneului, ea s-a angajat în propunerea unui plan de creare a unei noi societăți care să oprească abuzurile instituționale, un plan ce poate creea o economie modernă cu oportunități egale pentru bărbați și femei, protejând și restabilind valorile tradiționale.