Klaus Iohannis va discuta cu Raed Arafat și Marcel Vela situaţia generată de pandemie. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va urma să stabilească zonele unde terasele şi cluburile se vor închide la ora 23.00. Întâlnirea președintelui Iohannis cu ministrul de Interne și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă are loc în contextul în care șeful statului a apreciat situaţia ca fiind ”extrem de gravă”.

”Este, după părerea mea, un moment critic, iar măsurile de protejare a populaţiei, în contextul în care România a atins aproape 1.200 de cazuri zilnice de infectare, sunt extrem de importante acum. Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a epidemiei”, a susțiut, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

În plus, în fiecare zi de o săptămână încoace, Grupul de Comunicare Strategică anunţă peste o mie de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Specialiştii au anunţat în repetate rânduri că, în municipiul Bucureşti, dar şi în unele zone din ţară, situaţia locurilor de Terapie Intensivă destinate pacienţilor cu coronavirus este problematică.

În acest nou context, autorităţile au impus noi măsuri, între acestea fiind purtarea măştii de protecţie în locuri deschise, dacă este aglomeraţie, dar şi închiderea teraselor şi a cluburilor la ora 23.00.

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat, miercuri seară, că locurile şi intervalele orare în care masca este obligatorie în spaţii de schise vor fi stabilite de către Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiilor de Sănătate Publică, în timp ce închiderea teraselor şi a altor localuri se va dispune de către CNSU.

”Urmează să aibă loc o şedinţă CNSU unde vor fi propuse zonele sau unităţile teritorial – administrative unde se va aplica restricţie de orar de lucru sau activitate a unor amplasamente şi acest lucru va avea loc cel mai probabil mâine”, a anunţat Arafat, miercuri seară.