Tudorel Toader ar urma să fie înlocuit în funcția de ministru al Justiției cu Eugen Nicolicea, care a fost propus de mai multe ori de-a lungul timpului pentru această funcție. Klaus Iohannis a criticat încă o dată Guvernul PSD și a afirmat că „Justiția din România este sub asaltul pesedist de mai bine de doi ani.”

Din declarațiile pe care le-a făcut astăzi Klaus Iohannis se înțelege că îl va respinge pe Eugen Nicolicea, propus ca ministrul al Justiției.

„Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare și de noi miniștri. Însă, primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai bun, mai eficient. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face ca lucrurile se meargă mai prost. Așa ceva este inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic. Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicație pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple”, a adăugat șeful statului.

„Aici lucrurile încep să capete un contur trist. Am convocat un referendum pentru a afla opinia românilor despre acest asalt pesedist asupra Justiției. PSD pregătește o remaniere prin care vrea să întărească asaltul asupra Justiției și acest lucru nu poate fi de bun augur”, a subliniat Iohannis.

Atunci când Iohannis a fost întrebat dacă îl va respinge pe Nicolicea, acesta a spus că va detalia această situație la începutul săptămânii viitoare.

„Revocarea unui ministru sau demisia este constituționala decizie a prim-ministrului sau în cazul demisiei a fiecăruia în parte”, a mai spus președintele.

„Nici n-am discutat și nici nu intenționez să discut”, a mai răspuns șeful statului, întrbat dacă a vorbit cu Tudorel Toader.

„Nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri, de aceea voi face clarificări la început săptămânii viitoare”, a subliniat el.

„Încă o dată, prima impresie este că se vrea reluarea atacului pesedist asupra Justiției”, a concluzionat Klaus Iohannis.