Klaus Iohannis nu mai are răbdare. Vrea să dea jos Guvernul Dăncilă cât mai repede. Nici nu s-au dat rezultatele finale la alegerile europarlamentare și șeful statului vrea un nou Executiv cu PNL și USR-PLUS la guvernare. Mesajul a fost extrem de dur.

„Este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric. Îi felicit pentru acest lucru. Au câștigat europarlamentarele. PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut și votul pentru alte partide. Este remarcabil reultatul Alinței USR-PLUS. În România se poate construi o majoritate credibilă la actuala majoritate falimentară. Dacă adunăm voturile, ne dăm seama că PNL și USR_PLUS pot pune baza unei alternative la guvernare”, a tunat Iohannis de la Cotroceni.

Și asta nu e tot. Iohannis a dat de pământ și cu cei de la PSD pe care-i vrea scoși de la guvernare. „PSD a primit cea mai aspră sancțiune pentru modul dezastruos la care guvernează. A avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu a reușit să boicoteze scrutinul de duminică. Și electoratul PSD a votat la referendum. Nimeni nu este și nu trebuie să fie mai presus de lege. Nimeni nu poate folosi guvernarea în interes propriu. Au primit votul de blam. Începe schimbarea în bine în România. Avem multe de reparat după dezastrul făcut de PSD în 2 ani și jumătate. Nu doar în justiție, dezastru în economie, sănătate, educație”.