Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în cadrul conferinței de presă susținută la Palatul Cotroceni, că sistemul de spitale în România nu funcționează bine. Mai mult decât atât, șeful statului a mai declarat că spitalele din țară sunt pline de români, având în vedere că pentru unii prevenția este ca și inexistentă.

„Sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine. Spitalele nu sunt suficient de bine dotate, procedurile nu sunt suficient de clare, prevenţia este de multe ori ca şi inexistentă.

Marile măsuri de prevenţie care trebuie să meargă în adâncime în populaţie practic au dispărut şi rezultatul este cel pe care, din păcate, îl vedem. Sănătatea publică nu este bună.

Avem prea mulţi români bolnavi, avem prea mulţi români care sunt bolnavi şi nici nu ştiu avem prea puţine controale de rutină pentru a putea preveni anumite evoluţii care periclitează viaţa oamenilor.

Toate aceste lucruri trebuie schimbate şi ele nu se schimbă de azi pe mâine, ci se schimbă în ani şi ani de reformă a sistemului”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Reforma sistemului de sănătate trebuie să continue

„De aceea, îmi doresc, după alegeri, un Guvern responsabil, solid, care vine cu o politică de îmbunătăţire a întregului sistem de sănătate, lucru care se poate începe cu succes într-un mandat de patru ani.

Mai bine ar fi un mandat mai lung şi o continuitate în reformarea sistemului de sănătate, dacă vrem să ajungem vreodată la nivelul la care s-a ajuns în partea mai vestică a UE„, a transmis preşedintele.

Klaus Iohannis a afirmat că sistemul de sănătate este o temă „extrem de sensibilă” şi este foarte hotărât să-i acorde toată atenţia.

Reacția lui Iohannis cu privire la profesorul care instigă la nepurtarea măștii de protecție

„Este, din informaţiile mele, un caz singular, reprobabil. Nu cred că putem să tolerăm aşa ceva şi sunt convins că cei de la Inspectoratul şcolar şi Consiliul de administraţie al liceului vor lua măsurile de rigoare. Este jalnic”, a afirmat şeful statului, președintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.