Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte marţi, 30 iulie, în şedinţă, au declarat surse oficiale pentru Agerpres. Reuniunea, care va fi condusă de preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc de la ora 13:00. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, anunţase joi, în contextul discuţiilor despre rectificarea bugetară, că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a CSAT. El susţinea că nu mai este timp pentru ca rectificarea bugetară să fie aprobată la 31 iulie, aşa cum era planificat, aşa că Guvernul va adopta, cel mai probabil, acest proiect cu o săptămână mai târziu.

„Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână”, spunea Eugen Teodorovici.

„Lucrăm la rectificarea bugetară, domnul ministru Teodorovici va da toate detaliile. Deja aşteptăm CSAT-ul pentru a aproba rectificarea bugetară prima dată în CSAT, pentru a avea avizul CSAT-ului”, declarase mai devreme şi premierul Viorica Dăncilă.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc în decembrie 2018.