Klaus Iohannis a anunțat miercuri că a decis să îl decoreze, post-mortem, pe diplomatul român ucis în atacul terorist din Kabul, de la sediul reprezentanței României în Afganistan. În plus, acesta a transmis ”sănătate și recuperare cât mai rapidă” și celuilalt diplomat, care este rănit.

”Încep această declarație de presă pentru a transmite condoleanțe familiei diplomatului român ucis în atacul din Kabul. În semn de recunoștință și apreciere, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să îl decorez, post-mortem, cu Ordinul Steaua României, în grad de cavaler, cu însemn de război. Îi urez multă sănătate și recuperare cât mai rapidă românului nostru rănit în același atac sângeros.”, a declarat Klaus Iohannis.

Ulterior, preşedintele a lansat un atac dur la adresa Guvernului Dăncilă, despre care spune că a făcut mult rău României.

„Am cerut guvernului ca până la finalul lunii august să adopte măsuri ca să nu mai existe întârzieri criminale în acțiune astatului. Am și indicat guvernului în ședința CSAT ce măsuri ar trebui luate. PSD continuă să ignore rezolvarea urgențelor importante pentru cetățeni. Guvernul nu și-a înțeles niciodată rolul. Așa arată o guvernare eșuată. PSD a primit mai multe propuneri concrete, dar acestea sunt ignorate. PSD e specialist să tărăgăneze lucrurile. Dincolo de creșterea sau nu a pedepselor pentru infracțiuni vedem cum funcționează statul. Nici până acum legea recursului compensatoriu nu a fost abrogate. Guvernul PSD a făcut mult rău României. Trebuia să plece de mult timp. Vom avea un nou Guvern. Se impune deci resetarea statului pentru că direcția în care PSD a dus țara e una greșită. S-a văzut asta clar la referendumul din 26 mai. E nevoie de o guvernare pro-europeană, preocupată de siguranță și prosperitate”, a mai spus Iohannis.