“Acest an era destinat construirii “României normale”, proiectul pentru care românii mi-au acordat votul și încrederea lor. Pandemia de COVID-19 nu ne-a ocolit nici pe noi, din păcate.

În acest an, eforturile mele și ale Guvernului s-au concentrat pe diminuarea efectelor pandemiei. La trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză fără precedent. PSD este vinovat pentru acest dezastru și asta trebuie afirmat clar și răspicat!

Trebuie să spun lucrurilor pe nume. Miza e una uriașă: destinul României de mâine. Țara noastră a fost puternic afectată, ani la rândul, de corupția și incompetența guvernelor PSD.

Clientelismul promovat la nivel de politică de stat și indiferență față de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul nu-și mai putea indepleni menirea: protejarea sănătății și drepturilor cetățenilor.

Un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării, când mulți alții au preferat să nu se implice. Nu a fost deloc ușor, dar chiar și cu un guvern PNL minoritar, atacat din toate părțile, fără o majoritate în Parlament, multe lucruri s-au schimbat în bine.

Reformele importante trebuie continuate și aprofundate. În toate domeniile, deciziile se iau acum după consultarea experților și specialiștilor. România a fost scoasă de pe lista rușinii unde ne-a inclus PSD: cea a țărilor cu probleme privind justiția și statul de drept.

Am obținut cel mai mare pachet de ajutor european din istorie, care ne va ajuta să ieșim din criza economică.

Ne putem lesne imagina catastrofă sanitară în care am fi ajuns cu o guvernare pesedistă. Votul de pe 6 decembrie e esențial! România nu-și mai poate permite încă un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generații au fost de sacrificiu și de prea multe ori sacrificiul a fost în zadar.

Cum poate fi catalogată altfel decât cinică și iresponsabilă atitudinea PSD de a împovăra bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, deși parlamentarii PSD știu bine că nu sunt bani pentru astfel de măsuri? Un alt exemplu: în timp ce Guvernul și românii se lupta pandemia, pesediștii vor scutiri de taxe pentru domenii precum cazinourile și jocurile de noroc.

Este un partid nociv, care nu se gândește la nevoile oamenilor. Dragi români, pe 6 decembrie îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate fi, în sfârșit, definitivă!

Refacerea legilor justiției și continuare luptei anticorupție, eliminarea baronilor, introducerea votului în 2 tururi pentru primari, toate acestea trebuie să devină realitate. O parte dintre aceste proiecte au fost deja elaborate de Guvernul PNL, dar nu au putut avansa în Parlament din cauza obstacolului permanent în calea dezvoltării care este PSD.

Cu o nouă majoritate reformatoare, vom putea să punem în aplicare dorința românilor și să aplicăm criteriile de integritate în funcțiile publice. Dacă nu facem pasul decisiv acum, la alegerile parlamentare, ar fi în zadar tot efortul nostru comun pentru a apară democrația.

Doar cu un Guvern de dreapta în jurul PNL și o majoritate solidă în Parlament, putem face marile reforme așteptate!

Pe 6 decembrie trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar. Sunt 100% implicat pentru ca proiectul “România normală” să prindă contur. Voi lucra alături de viitorul Guvern, pe care-l văd constituit în jurul PNL, pentru a transformă această viziune în realitate.

România se poate relansa economic și social. Reformele adevărate le facem împreună, nu separat. Forță noastră stă în valorile comune care ne unesc. Sunt decis să conduc acest amplu proiect de reconstrucție națională, alături de partenerii care mi-au demonstrat că sunt dedicați aceleași viziuni ca și mine”, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.