Klaus Iohannis a mers la biserică în dimineaţa de Crăciun. Președintele a fost însoțit de soția sa

Şeful statului a mers la biserică împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis. Prima Doamnă a mers la biserică îmbrăcată cu un palton negru şi cizme negre, la care a asortat o geantă roşie.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis nu a făcut declaraţii atunci când a sosit la lăcaşul de cult.

Președintele le-a urat românilor sărbători fericite și a lansat un îndemn la credință și bucurie

Amintim că președintele Klaus Iohannis a transmis anterior un mesaj special pentru români de Crăciun. A urat tuturor sărbători fericite și a lansat un îndemn la credință și bucurie.

„Crăciun fericit și multă sănătate, dragi români!”, a scris Klaus Iohannis în postarea realizată pe pagina sa de socializare și preluată de Administrația Prezidențială.

„Să întâmpinăm Nașterea Domnului cu bucurie și cu credință – bucuria de a-i simți aproape pe cei dragi și credința în forța mântuitoare a compasiunii și a solidarității. Spiritul acestor Sfinte Sărbători să ne lumineze sufletele, să ne inspire să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sprijin și să ne aducă împreună, pentru că doar uniți suntem mai puternici. Crăciun fericit și multă sănătate, dragi români!”, a transmis președintele României.

De asemenea, acesta a transmis în ziua de 18 decembrie și un mesaj cu prilejul sărbătorii Hanuka.

Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial – Departamentul Cultură, Culte şi Minorități Naționale, la Templul Coral din Bucureşti.

„Cu prilejul sărbătorii Hanuka 5783 transmit salutul meu călduros și felicitări conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, precum şi tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din ţara noastră. Cu fiecare braţ al menorei, actualizând metafora solidarităţii pentru evreii din România şi întreaga lume, Hanuka aprinde flacăra credinţei şi a speranţei.

Generaţii de evrei şi-au trecut, de-a lungul timpului, torţa acestei frumoase tradiţii, împărtăşindu-ne bogăţia valorilor noastre comune: libertate, adevăr, respect şi iubire pentru semeni. Luminile menorei celebrează credința, viaţa şi fraternitatea, mențin vie amintirea celor care au participat la edificarea României moderne. Ritualul inaugural al primei seri de Hanuka este şi un prilej de evocare a contribuţiilor remarcabile pe care comunitatea evreiască din România le are în construirea binelui comun”, se arată în mesaj.