Aflat la Forumul Economic Mondial de la Davos, fostul consilier al Statelor Unite, Henry Kissinger, a declarat : „Nu este vremea ca Statele Unite sa stea deoparte si sa creeze politici economice imaginare. Actuala administratie americana va face tot ce-i sta in putere iar noua administratie va avea o viziune clara asupra lucrurilor.”

De asemenea, in deschiderea sesiunilor Forumului, fostul premier britanic, Tony Blair, a declarat: „ Ne aflam intr-un moment de mare insecuritate si competitie, dar o intalnire ca aceasta este cel mai important lucru. Tema acestei intalniri anuale „ Puterea  colaborarii inovatoare”  este raspunsul la toate provocarile globale pe care trebuie sa le depasim.”

Sedintele Forumului Economic Mondial de la Davos, Elvetia, dureaza 5 zile si reunesc 2.500 de participanti din 88 de tari, din care 27 de sefi de state si de guverne, 113 ministri, lideri media, lideri religiosi, si lideri ale diferitelor organizatii non-guvernamentale.

60% dintre participanti sunt lideri de afaceri iar mai mult de 1.000 dintre ei vin din partea unor companii mondiale din toate sectoarele economice.

Data: 24 ianuarie 2008

Sursa: weforum.org