Lantul de restaurante KFC (Kentucky Fried Chicken) a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 48,2 milioane de euro brut pe piata din Romania. Conform reprezentantilor companiei, cele 7 milioane de tranzactii din 2008, au generat o majorare de peste 25% a cifrei de afaceri fata de anul 2007.

Anul 2008 a fost pentru KFC anul consolidarii, avand loc o crestere a numarului de restaurante, prin deschiderea 8 noi locatii. Anul trecut s-au deschis in Bucuresti KFC Beldiman, un restaurant in Baneasa Shopping City si in Liberty Center, iar in tara s-au deschis noi locatii in Constanta, Craiova, Suceava, Targu-Mures si Arad. De asemenea la sfarsitul lunii decembrie a fost inaugurat si primul restaurant KFC de peste granita, in Republica Moldova din centrul comercial MallDova.

KFC incepe anul 2009 in forta, continuandu-si politica de extindere. Astfel, la finele acestei luni va fi descjis un nou restaurant, in zona Garii de Nord din Capitala.

KFC (Kentucky Fried Chicken) opereaza pe piata locala sub un contract de franciza, iar detinatoarea licentei este compania US Food Network SA. Restaurantele KFC sunt prezente pe piata din Romania inca din 1996 cand s-a deschis pentru prima data un restaurant pe locul magazinului Leonida.

In acest moment, KFC detine pe piata locala 32 de magazine, in care se vand zilnic in medie 1,7 tone de aripioare picante, peste 3 tone de Crispy Strips si peste doua tone de bucati de pui.

Sursa: KFC