Lantul de restaurante KFC (Kentucky Fried Chicken) a anuntat deschiderea primei noi locatii din acest an in zona Gara de Nord din Capitala in urma unei investitii de 650.000 de euro.

In primul an de la deschidere, oficialii KFC se asteapta pentru aceasta locatie la o cifra de 2 milioane de euro, venita din vanzari.

Noul restaurant are o capacitate de 150 mp si 90 de locuri la mese, fiind create astfel 50- 60 de locuri de munca.

KFC Gara de Nord este al 13 restaurant deschis in Bucuresti, iar numarul restaurantelor deschise in tara a ajuns la 33 de locatii, inclusiv KFC Chisinau deschis la sfarsitul anului trecut, in Centrul Comercial MallDova.

„Pentru anul in curs, KFC tinteste orasele cu un numar mare sau mediu de locuitori, de unde s-au primit semnale pozitive din partea locuitorilor care-si doresc un restaurant KFC in orasul lor”, au anuntat reprezentantii companiei.

KFC (Kentucky Fried Chicken) opereaza pe piata locala sub un contract de franciza, iar detinatoarea licentei este compania US Food Network SA. Restaurantele KFC sunt prezente pe piata din Romania inca din 1996 cand s-a deschis pentru prima data un restaurant pe locul magazinului Leonida.

In anul 2008 restaurantele KFC Romania au inregistrat o cifra de afaceri de 40,5 milioane de euro cu o crestere de 25% fata de anul 2007.

In 2008 KFC a deschis 8 locatii dintre care 3 in Bucuresti (KFC Beldiman, KFC din Centrul Comercial Liberty Center si KFC din Baneasa Shopping City) iar in tara au fost deschise noi locatii in Arad, Targu- Mures, Suceva, Craiova iar in Constanta a fost inaugurat cel de-al treilea KFC din oras.

Sursa: KFC