Lanţul de restaurante de tip fast-food  Kentucky Fried Chicken (KFC) România a anunţat deschiderea unui nou restaurant în Capitală, în urma unei investiţii de 500.000 de euro.

Fast-food-ul cu numărul 35 din reţeaua KFC şi  al 15-lea din Capitală va fi inaugurat în cadrul centrului comercial AFI Palace Cotroceni şi va avea o suprafaţă de 139 metri pătraţi. În primul an dupa deschidere, oficialii KFC se asteaptă pentru această locaţie la o cifră de vânzări de 1,5 milioane de euro.

Noul restaurant va crea 40 de noi locuri de muncă care se adaugă celor 250 deja create în acest an.

Lider la capitolul extinderi

KFC Cotroceni este cea de-a cincea inaugurare anunţată de reprezentanţii KFC pentru anul 2009, după KFC Gara de Nord, KFC Sibiu, KFC Moşilor şi KFC Piaţa Operei din Timişoara . Astfel, compania devine lider la capitolul extindere în topul lanţurilor de restaurante care operează pe piaţa romanească în 2009.

Anul trecut KFC Romania a înregistrat o cifră de afaceri de 40,5 milioane de euro, iar în primul trimestru al acestui an, afacerile companiei s-a ridicat la 8,40 de milioane de euro.

KFC (Kentuky Fried Chicken) operează în România în sistem de franciză, iar deţinătoarea licenţei este compania US Food Network SA.