Oficialul Ford, care are în subordine divizia Producţie, a menţionat şi că, în opinia sa, fabrica de la Craiova va înregistra o creştere semnificativă atât datorită planurilor Ford, cât şi cu ajutorul furnizorilor. „Aşa cum am menţionat şi în trecut, Ford îşi păstrează angajamentul de a investi peste 675 milioane de euro pentru a transforma fabrica de la Craiova într-o unitate de producţie modernă şi competitivă la nivel global. De asemenea, aşa cum am afirmat în mod constant, vom construi două modele de autovehicule şi un motor la această uzină“, declară Ken Macfarlane.

Dacă preşedintele Ford Europa, Stephen Odell, a anunţat că producţia lui B-Max va începe anul viitor, Macfarlane a fost ceva mai specific: “Ford va demara, la Craiova, producţia de masă a modelului B-MAX şi a noului motor EcoBoost de 1 litru, în trei cilindri, în prima parte a anului 2012 şi, aşa cum am anunţat anul acesta, vom produce la Craiova şi un al doilea model aparţinând clasei B. În momentul în care vom atinge vârful maxim de producţie, la fabrica Ford de la Craiova se vor produce până la 300.000 de vehicule şi 300.000 de motoare pe an”, a mai spus Macfarlane în interviul acordat revistei Capital la expoziţia auto de la Frankfurt.
Precaut, oficialul Ford a declarat şi că “atingerea acestui nivel de producţie, precum şi a numărului  de angajati care să fabrice aceste vehicule la volumul menţionat va depinde de cererea pieţei. Cu toate acestea, suntem încrezători în perspectivele pe care care le are fabrica noastră de la Craiova şi suntem nerăbdători să explorăm oportunităţile care urmează”.