Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Deva, că din cauza crizei economice şi a măsurilor luate în timpul celor nouă luni de guvernare PDL-PSD „economia neagră” s-a dezvoltat mult, o soluţie fiind reducerea cotei unice de impozitare.

„Economia neagră s-a dezvoltat mult în ultimele nouă luni. Multe mici firme şi-au închis activitatea pe acte şi funcţionează în continuare la negru. Asta înseamnă că nu mai plătesc nici măcar acele puţine impozite care mergeau la bugetul de stat. Aici am ajuns după nouă luni de guvernare PDL-PSD”, a declarat Kelemen, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit candidatului UDMR la Preşedinţie, o soluţie pentru „regresul economiei negre” ar fi reducerea cotei unice de impozitare de la 16 la sută la 13 sau 14 la sută.
„În acest fel, se va aduna mai puţin de la mai mulţi. Firmele mici vor putea să funcţioneze în continuare şi să treacă mai uşor de acestă criză economică pe care, dacă nu o controlăm, ar putea să rămână peste noi şi după 2010”, a spus Kelemen.

Preşedintele executiv al UDMR s-a aflat, sâmbătă, în judeţul Hunedoara, în campanie electorală.

SURSA:Mediafax