Kelemen Hunor a declarat, joi seară, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publică intitulată "Voci maghiare clujene", desfăşurată la Teatrul Maghiar de Stat, şi în care se discută şi proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, că maghiarii se consideră cetăţeni ai României care doresc să îşi păstreze cultura şi demnitatea.

"Întrebarea este dacă putem face majoritatea românească să accepte că aici suntem acasă şi trebuie să spunem că trăim într-o Românie multinaţională, unde 6-7 la sută din populaţie e de etnie maghiară. Noi, maghiarii, ne considerăm cetăţeni ai acestei ţări, dorim să ne păstrăm cultura şi demnitatea noastră, trăim într-un stat multinaţional. Societăţile de succes sunt cele care au putut asigura drepturi pentru cetăţeni, aici nivelul de încredere e înalt, iar unde nu e încredere, sunt conflicte. Încrederea e importantă, iar românii ar trebui să accepte că trăim într-un stat multinaţional", a spus Kelemen.

El a subliniat că a văzut puţini politicieni români care să susţină proiectul UDMR de autonomie a Ţinutului Secuiesc, pentru că riscă să îşi piardă electoratul, dar a întâlnit şi români dispuşi să discute pe această temă şi cu aceştia ar trebui să se înceapă un dialog.

SURSA: mediafax.ro