Kelemen Hunor, despre ministrul Drulă: Se pricepe la autostrăzi

Aflat în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, difuzată la Antena 3, vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că în ceea ce privește infrastructura, ministrul Drulă nu se plânge de ”moștenirea grea”.

„Nu avem şedinţă de Guvern  – şi Drulă împinge cu toată forţa înainte – să nu aprobăm exproprieri şi să nu facem loc pentru investiţii. În aproape şase luni, s-a schimbat filozofia. Nu ne plângem nici de moştenirea grea, nici de ce s-a întâmplat, nu este cazul. Ne-am apucat de lucru şi, în fiecare şedinţă de Guvern, ceva se pregăteşte pentru aceste investiţii mari”, a spus Kelemen Hunor, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Se pricepe la autostrăzi

Vicepremierul a mai spus că ministrul Cătălin Drulă se pricepe la autostrăzi și că și noaptea, dacă este trezit, știe fiecare proiect și stadiul în care se află.

„Drulă se pricepe cel mai bine tot la metrou. Poate face un metrou şi atunci o să avem prima capitală europeană legată cu metroul de altă capitală europeană”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, prezent în platou.

„Se pricepe Drulă la autostrăzi. Nu vă supăraţi, nu am văzut un ministru, şi dacă noaptea îl trezeşti, ştie exact ce proiect în ce stadiu se află. Ştie şi ce s-a făcut şi când s-a făcut, de când este ministru”, a spus Kelemen Hunor.

Acesta a mai declarat că este supărat pentru că de 30 de ani nu s-au pus bazele niciunei autostrăzi care să treacă Carpații.

„Eu mă enervez în fiecare zi fiindcă, de 30 de ani, nu am reuşit să trecem Carpaţii cu nicio autostradă. Vom reuşi în acest mandat, în această perioadă”, a mai adăugat liderul UDMR.

Vom avea noi autostrăzi

Prim ministrul a declarat că o parte din banii obținuți prin PNRR vor fi folosiți pentru construirea a aproximativ 450 km de autostradă.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, afirma, în urmă cu două săptămâni, că în PNRR, domeniul transporturi, România va propune doar patru proiecte privind autostrăzile.

Inquam Photos / George Călin