Kazaa a devenit, după închiderea Napster, sinonim cu P2P file sharing. Creată de programatorii estonieni de la BlueMoon Interactive, aceasta a fost cumpărată de Niklas Zennström şi de Janus Friis, cei  care au creat ulterior  Skype, Joost şi Rdio.
Kazaa era reţeaua preferată a interauţilor atunci când venea vorba de descărcarea de muzică. În 2005, reprezentanţii studiourilor de înregistrari spuneau că, lunar, utilizatorii Kazaa descărcau în mod ilegal până la trei miliarde de fişiere muzicale.

Proprietarii reţelei au fost daţi în judecată în 2006 de Universal Music, Sony BMG, EMI and Warner Music, însă au cazut la o înţelegere în urmă căreia au plătit despăgubiri de 100 de milioane dolari.

Kazaa era în topul preferinţelor utilizatorilor, dar cu timpul aceasta a pierdut  teren în faţa altor programe precum DC++ şi Bit Torrent.

În prezent, Kazaa a intrat în legalitate, iar numele său este legat de aplicaţii pentru iPhone, iPad şi iPod. Aplicaţia permite utilizatorilor să descarce muzică în schimbul unui abonament de 10 dolari pe lună. Apliacţia oferă şi o funcţie social media, care permite utilizatorilor să vadă ce muzică ascultă prietenii lor sau ce recomandă aceştia.