Kaspersky Lab a început testele beta pentru versiunea 6.0 a soluţiei de securitate Kaspersky Antivirus pentru Linux File Server. Deşi sunt recunoscute pentru fiabilitatea şi siguranţa lor, sistemele de operare Linux au nevoie de protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase tot mai numeroase, dezvoltate pentru această platformă.

Programele malware pentru Linux au capacitatea de a se infiltra în sistem fără a ţinti o componentă sau aplicaţie anume din cadrul unei reţele eterogene, aşa cum se întâmplă în cazul staţiilor de lucru pe care operează Microsoft Windows.

Kaspersky Antivirus pentru Linux File Server 6.0 este o soluţie de securitate ce oferă protecţie împotriva a numeroase ameninţări informatice, care ţintesc serverele Linux pentru fişiere. Cu noi funcţionalităţi şi compatibilitate extinsă, ultima versiune a antivirusului înlocuieşte precedentele variante, Kaspersky Antivirus pentru Linux File Server 5.7 şi Kaspersky Antivirus pentru Samba Server 5.5.

„Noua arhitectură a soluţiei KAV 6.0 pentru Linux File Server oferă un nivel de securitate multi-layer atât la nivelul întregului sistem de  fişiere, cât şi la nivelul serverului Samba”, a declarat Costin Raiu, Chief Security Expert, Kaspersky Lab EEMEA. „În plus, pot fi remarcate soluţiile extinse de management prin intermediul Kaspersky Web Management Console, o interfaţă web care oferă control complet asupra aplicaţiei de pe orice computer conectat la internet. Versiunea finală a produsului va include toate serviciile de management centralizate în Kaspersky Administration Kit”, a completat Raiu.

KAV pentru Linux File Server 6.0 este compatibil cu toate versiunile de Linux disponibile în format 32-bit şi 64-bit, precum Red Hat, Fedora, SUSE, openSUSE, Debian GNU şi Ubuntu. De asemenea, noul antivirus suportă Novell Open Enterprise Server 2 şi Novell NSS, facilitând migrarea utilizatorilor Novell NetWare la noul sistem de operare.

Kaspersky Lab produce şi distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.