„Jurnalul Naţional” concediază circa 50 de angajaţi din toate departamentele ziarului, inclusiv colaboratori, în încercarea de a eficientiza costurile, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul publicaţiei.

„Sunt aproximativ 50 de persoane, din toate departamentele, inclusiv colaboratori, la care se renunţă, asta în condiţiile în care sunt peste 300 de angajaţi cu carte de muncă la ‘Jurnalul Naţional’. (…) Nu e un număr prestabilit~, au declarat sursele. Totodată, potrivit surselor, au fost făcute evaluări la nivel de personal, decizia de concediere fiind luată pentru eficientizarea costurilor companiei.

„Concedierea nu se face în tranşe, pleacă toţi odată. Dar durează, pentru că e o restructurare care se face legal, cu preaviz, cu notificare la inspecţia muncii”, au mai subliniat sursele.

Ziarul „Jurnalul Naţional„ a fost fondat pe 7 iulie 1993. În luna iunie 1995 a fost fondată Compania Jurnalul, care face parte din grupul media al holdingului Intact. În prezent, „Jurnalul Naţional” este condus de Marius Tucă – director general, iar redactori-şefi ai publicaţiei sunt Dan Constantin, Valentin Zaschievici, Marina Constantinoiu şi Victor Ciutacu.

„Jurnalul Naţional” face parte din trustul media Intact, controlat de familia Voiculescu. Intact Media Group mai deţine televiziunile Antena 1, Antena 3, Antena 2, Antena Internaţional, Euforia TV şi Gsp TV, posturile de radio Radio ZU şi Romantic FM, publicaţiile „Gazeta Sporturilor”, „Săptămâna Financiară”, „Financiarul”, „Felicia”, „Top Gear” şi „Confidenţial”.

SURSA: Mediafax