Brăila este singurul judeţ unde de cinci zile sunt zero număr de cazur de infectare cu COVID-19. La nivelul judeţului sunt monitorizate 188  persoane care se află în carantină instituţionalizată şi 279 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, potrivit informaţiilor transmise, joi, de Instituţia Prefectului.

Peste 5000 de persoane au ieşit din autoizolare la încheierea celor două săptămâni şi 905 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată.

Conform raportării DSP, toate cele 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19 în judeţ au fost declarate vindecate şi externate.

În ceea ce priveşte sancţiunile, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost executate peste 214 misiuni specifice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19, a fost verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor de deplasare în cazul a 302 persoane şi au fost supuse controalelor 25 de unităţi comerciale pentru a se asigura suspendarea activităţii.