Instanța a respins contestația lui Pascu Matei Vlad împotriva încheierii Judecătoriei Mangalia din 9 aprilie 2024. El este cercetat pentru mai multe infracțiuni, inclusiv ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Instanța a respins contestația lui Vlad Pascu

Trebuie să plătească 600 lei cheltuieli judiciare. Decizia este definitivă și a fost luată într-o ședință publică pe 16 aprilie 2024.

„În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 206 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.04.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul PASCU MATEI VLAD …, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă contestatorul – inculpat la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.04.2024”, se arată în decizia instanței.

Judecătoria Mangalia a emis o hotărâre prin care a prelungit arestul preventiv

Săptămâna trecută, Judecătoria Mangalia a emis o hotărâre prin care a prelungit arestul preventiv pentru Vlad Pascu cu încă 30 de zile. Această decizie a fost supusă contestației la Tribunalul Constanţa.

În data de 19 august 2023, Vlad Pascu se afla la volanul unui autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25 dimineața, în zona apropiată de localitatea 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. Ca rezultat al impactului, doi tineri au decedat și alți trei au suferit răni.

Vlad Pascu a părăsit locul accidentului și a fost ulterior localizat de către polițiști în zona Vama Veche. În urma investigațiilor, s-a constatat că era sub influența mai multor substanțe interzise, printre care cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Vlad Pascu
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

S-a confruntat cu multiple acuzații în urma acuzațiilor

Amintim că tânărul vinovat de accident a fost trimis în judecată în luna octombrie. El s-a confruntat cu multiple acuzații:

  • ucidere din culpă;
  • vătămare corporală din culpă;
  • părăsirea locului accidentului;
  • conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.