În România, există doar 34 de hoteluri de cinci stele, iar cele mai multe dintre ele sunt concentrate în Capitală. În ciuda faptului că în ţara noastră sunt disponibile atât de puţine unităţi de cazare de lux, acestea oferă într-adevăr o experienţă de cinci stele ce poate concura cu şederea într-un hotel de peste hotare. După hotelurile de cinci stele din Bucureşti, unele dintre cele mai impresionante unităţi de cazare de acest rang le puteţi găsi în Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu sau Braşov.

Pleiada Boutique Hotel din Iaşi

Amplasat la o distanţă de cinci kilometri de centrul oraşului Iaşi, Pleiada Boutique este un hotel elegant ce reuşeşte să ofere linişte deoarece se află departe de agitaţia cotidiană. Totodată, această unitate de cazare este un spaţiu relaxant pentru turiştii care au acces gratuit la un centru spa, cu saună, cadă cu hidromasaj și diverse facilități pentru sănătate.

Pe lângă centrul de întreţinere a sănătaţii, hotelul pune la dispoziţia clienţilor 64 de camere şi apartamente ce îmbină în proporții perfecte confortul deplin şi luxul discret, detaliile clasice şi facilitățile moderne. Dimensiunile camerelor pornesc de la 26 de metri pătraţi şi pot ajunge până la 100 de metri pătrați, în cazul unui apartament prezidenţial ce dispune de două băi, jacuzzi de exterior şi o terasă proprie de dimensiuni mari, cu vedere panoramică spre oraş şi împrejurimi.

În ceea ce priveşte preţurile, hotelul oferă pachete pentru Revelion începând cu 1.330 de lei, pentru două persoane. În acest tarif sunt incluse două nopţi de cazare, mic dejunul şi cina din seara de Revelion. Pentru un sejur mai lung există posibilitate unui pachet complet în valoare de 2.950 de lei. În cadrul acestui sejur două persoane pot beneficia de cazarea pentru trei nopţi, mic dejun servit în cameră, cină în seara de Revelion, tratamente la SPA şi transfer gratuit la aeroport.

City Plaza din Cluj-Napoca

Hotelul este amplasat ultracentral şi totuși într-o zonă surprinzător de liniștită a orașului Cluj-Napoca. În apropierea City Plaza se află Parcul Central, Cluj Arena, Sala Polivalentă, Primăria Cluj-Napoca și centrul istoric al orașului. Hotelul îşi aşteaptă oaspeţii cu 85 de camere și apartamente cu un design distinct, original și facilități specifice. Apartamentele Deluxe sunt decorate într-un stil minimalist modern sau cu influențe asiatice, art nouveau sau de inspirație românească, toate menite să ofere o nouă experiență și un sejur plăcut și confortabil. City Plaza dispune de mic dejun diversificat, centru de SPA şi un restaurant cu specific internaţional. Cea mai bună ofertă de cazare începe de la 440 de lei pe cameră.

Hilton din Sibiu

Amplasat la 50 de metri de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra, hotelul are camere spaţioase cu vedere la Munţii Carpaţi. Oaspeţii au acces liber la piscină şi la centrul SPA. Hilton din Sibiu dispune de trei restaurante rafinate: Madrigal, Versailles și un restaurant românesc, unde sunt servite mâncăruri din bucătăria internațională, franceză și românească.Turiştii care se cazează aici pot beneficia de serviciile unui salon de înfrumuseţare, dar şi de un centru SPA care oferă multe terapii holistice. Hotelul mai are piscină interioară, saună și baie de aburi, cadă Cleopatra, camere de relaxare și meditație, precum și zonă de sport. Tarifele de cazare pornesc de la 1.200 de lei pe noapte, pentru o persoană.

Lux Garden Hotel &Resort din Azuga

Hotelul este amplasat la baza pârtiei de schi și aproape de staţia de telegondolă din staţiunea Azuga de pe Valea Prahovei. Oaspeţii au acces gratuit la centrul SPA, care include o piscină cu cadă cu hidromasaj, o saună, o baie de aburi şi o sală de fitness. În condiţiile în care hotelul este situat la o altitudine de 993 de metri, priveliştea oferită de Munţii Bucegi ce înconjoară proprietate este de-a dreptul impresionantă. Iarna oaspeţii pot practica schi, snowboarding şi săniuş, iar în timpul verii pot face ciclism montan sau drumeţii. În cadrul hotelului se regăseşte şi un restaurant care serveşte preparate din bucătăria internaţională . Aici oaspeții pot savura deserturi delicioase şi băuturi excelente. Capacitatea hotelului este de 50 de camere, în următoarea structură de cazare: 21 camere duble standard matrimoniale (din care opt cu canapea), 18 camere duble standard twin (două paturi), trei camere duble, două apartamente junior, trei apartamente Mountain Suite, trei apartamente Lux Garden Suite. Tarifele pornesc de la 466 de lei pentru o cameră pentru o persoană.

Aro Palace din Braşov

Localizata în centrul ţării, la răscrucea de drumuri care leagă Transilvania de celelalte provincii, Aro Palace Braşov este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii turistice din zonă. Hotel Aro Palace este orientat spre Parcul Central. Compania Aro Palace S.A. deţine cinci hoteluri cu o capacitate totală de peste 1.300 locuri, acoperind nivele de confort de la cinci stele până la o stea, cât şi trei restaurante cu specific românesc cu o ofertă culinară de excepţie, care satisfac cele mai exigente aşteptări. Hotelul de cinci stele oferă unităţi de cazare spaţioase şi luxoase, precum şi acces gratuit la internet. Camerele includ aer condiţionat, TV prin cablu şi halate de baie. Restaurantul hotelului serveşte mâncăruri din bucătăria românească şi europeană, iar Clubul Belvedere, aflat la ultimul etaj de la Aro Palace, oferă vedere la Cetatea Braşovului.

În ceea ce priveşte tarifele, hotelul Aro Palace din Braşov a pregătit un pachet turistic de trei nopţi începând cu 1.316 de lei pentru o persoană. Preţurile pot ajunge la 2.730 de lei în cazul în care se doreşte achiziţionarea unui sejur de 5 nopţi/personă. Pachetele includ mic dejunul, accesul gratuit la SPA, dar şi alte facilităţi.

(Articol publicat în Suplimentul Capital LUXURY apărut pe 11 decembrie 2015)