Endava, una dintre cele mai mari companii de servicii IT din regiune, a inaugurat un nou sediu în Bucureşti şi continuă să se extindă în ţara noastră. Compania cu sediul la Londra are 2.407 angajaţi, însă mai mult de jumătate dintre aceştia lucrează în ţara noastră.

Cei mai mulţi sunt în Cluj (669), Bucureşi (361), şi Iaşi (327). Noul birou Endava se află în clădirea Afi Park 3 şi are o suprafaţă de 5.000 mp. Capacitatea noului birou este de 650 de angajaţi.  

“Un procent de 30% din noii angajaţi sunt recrutaţi pe bază de recomandare de la actualii programtori, ceea ce înseamnă mediul de lucru de aici este unul plăcut”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

În ceea ce priveşte programatorii români, executivul britanic a declarat că aceştia sunt mult mai agili decât cei din India şi există o criză de oamenii buni pe această piaţă, însă spre deosebire de Londra, în Bucureşti încă se mai găsesc specialişti IT.

Angajaţii Endava sunt implicaţi în proiecte pentru clienţi importanţi, companii internaţionale care activează în principal în domeniile plăţilor electronice şi asigurărilor.

“Cele mai mari proiecte sunt derulate pentru clienţi din America de Nord şi Europa de Vest, în proporţie de 97%”, a mai spus Cotterell.

În România, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 37 milioane euro anul trecut, în creştere cu 40% comparativ cu anul precedent, şi continuă să fie un angajatori activ.

Endava reprezintă una dintre cele mai mari investiţii britanice în România şi este un angajator de top pe piaţa locală, a declarat Adam Sambrook, Deputy Head of Mission în cadrul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti.

În ultima lună compania a angajat 55 de persoane la nivel de grup dintre care 40 în România. “Endava va depăşi pragul de 2.000 de angajaţi în România în următorii 3-4 ani”, a afirmat Cotterell. Endava este prezentă cu birouri în Marea Britanie, SUA, Germania, România, Moldova, Serbia, Macedonia şi a înregistrat în anul financiar 2014-4015 un venit de 114 milioane de euro.